CLAUDIA DE BREIJ Breijwerk.nl

Peter Pannekoek

 

https://peterpannekoek.nl/

 

 

Aanstormend talent, ha! Peter is arrivé, maar stormt rustig door. Als Peter geen BN’ers aan het roasten is, confronteert hij ons vaak op humoristische wijze op onze ingeslepen menselijke gewoonten. Maar ook het grote publiek vermaakt hij enorm met zijn prachtige voorstellingen.

 

 

 

Alex Ploeg

 

https://www.alexploeg.nl/

 

 

Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Oja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen.

 

 

Daniëlle Schel

 

https://danielleschel.nl/

 

 

De jury van de VSCD heeft unaniem besloten om het Stijgend Applaus Stipendium 2020, de aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers, toe te wijzen aan de nieuwe voorstelling 'OK' van Daniëlle Schel.

Emilio Guzman

 

https://emilioguzman.nl/

 

 

Emilio Guzman is vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is, die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het

broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. Dat is misschien wel de reden waarom Emilio zo vrolijk is.

Nynke Laverman

 

https://nynkelaverman.nl/

 

 

Op de steppen van Mongolië besluit Nynke haar podiumkunst toe te wijden aan het wederzijdse respect tussen mensen en hun leefomgeving. Ze realiseert zich tijdens het maken van Plant dat ze zich wil uitspreken en is daardoor juist zachter gaan zingen, minder woorden gaan gebruiken, minder gaan dóen. Het album en de theatervoorstelling gaan over het proces van transformatie, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?

 

Ik mis je. Maar ik mis je zo graag

want wanneer ik je mis

weet ik weer hoe goed het is

dat jij bestaat

 

Design / BorgDesign

#claudiadebreij