PRODUCTS

#NU

Released: 2018

Het nieuwste album van Claudia bevat alle liedjes uit haar gelijknamige cabaretvoorstelling #NU waar ze momenteel mee op tournee is. Waaronder de single Later wordt het beter, haar versie van het Wilhelmus en Een beetje lucht.

Claudia over Een beetje lucht:

Een van de eerste try-outs van #NU was in Het Huis Utrecht, een Cultuurhuis aan de kant van de stad waar mijn vader vandaan komt: de Amsterdamsestraatweg. Leuk om eens te checken, dachten we toen we het boekten.

Maanden later, toen we er speelden, was er een lege plek in de zaal waar de vrouw zóu zitten met wie we in vrolijke mails afspraken over die avond hadden gemaakt. Ze had graag zakelijk leider of directeur in de culturele sector willen worden, maar Anne Faber is niet meer.

Haar oud-collega’s van Het Huis Utrecht stichtten een beurs ter nagedachtenis aan Anne en haar ambities. Het Anne Faber Stipendium ondersteunt jonge zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun leiderschap.

Wie dit liedje koopt, downloadt of draait helpt daaraan mee: de opbrengst van Een beetje lucht komt geheel ten goede aan het Anne Faber Stipendium. (Rechtstreeks doneren kan ook: op IBAN NL78RABO0394413261 t.n.v. Het Huis Utrecht o.v.v. Anne Faber Stipendium.)

Tracklist:

1. Later wordt het beter
2. Ik kom wel weer aar buiten (als het over is)
3. Angst voor geluk
4. Een beetje lucht
5. Was ik maar een held
6. Kinderen zijn flexibel
7. America first
8. Schoon geweten
9. Wilhelmus
10. Voor de harmonie
11. Deze armen (bonus track)

Koop nu

Deze armen (single uit Soof de Musical

Released: 2018

De single ‘Deze Armen’ komt uit Soof de Musical, die komend seizoen in de theaters te zien is. Claudia schreef het lied samen met componisten Peter Slager en Ed Struijlaart. Zij zijn ook op de single te horen als muzikanten.

‘Deze armen’ is op Spotify en iTunes te downloaden.

Koop nu

Alles is goed (langspeelplaat)

Released: 2016

Nu op LP: Alles Is Goed (De Mooiste Liedjes van Claudia de Breij). De eerste 1000 exemplaren zijn exclusief genummerd en geperst op 180 gram audiophile transparant vinyl. In een prachtige uitgave met printed inner sleeve en inclusief download card. En speciaal gemasterd voor op vinyl.

Het album Alles Is Goed (De Mooiste Liedjes van) van de Louis Davidsring drager Claudia de Breij bevat naast zelfgeschreven nieuwe nummers, ook een aantal van haar favoriete eerdere liedjes in een nieuwe versie, zoals de hit "Mag Ik Dan Bij Jou". Aan het album werkten onder meer Waylon en Paskal Jakobsen (BLØF) mee.

Koop nu

Alles is goed

Released: 2016

Op het album ‘Alles is goed’ staan dertien nummers, allemaal door Claudia zelf geschreven. Zes songs die ze speciaal voor dit album heeft geschreven en  een aantal van haar favoriete eerdere liedjes.

Liedjes die altijd live gespeeld zijn in het theater, maar die ze graag met complete band in de studio wilde opnemen, waaronder ‘Ik zie jou’ en een intieme, uitgeklede versie van ‘Mag ik dan bij jou’. Voor twee songs vroeg Claudia de medewerking van haar collega’s. Met Waylon nam ze de hitsingle ‘Mis je zo graag’ op en met Paskal Jakobsen ‘Ik onthou van jou’. En ze stak het eerder opgenomen duet ‘Niet alleen’ met wijlen Thé Lau in een nieuw jasje.

1 IK ZIE JOU
2 MIS JE ZO GRAAG (MET WAYLON)
3 MAG IK DAN BIJ JOU (VERSIE 2016)
4 IK ONTHOU VAN JOU (MET PASKAL JAKOBSEN)
5 WOORDEN TEKORT
6 NIET ALLEEN (MET THÉ LAU)
7 NU BEN JE WEG
8 HET GRAS
9 MOOIE MIDDAG
10 HAND OP HET HOUT
11 ALS IK DAT MAAR KON GELOVEN
12 JOUW LIEDJE
13 SLAAP MAAR

Koop nu

Alleen

Released: 2013

De CD Alleen is live opgenomen tijdens de gelijknamige avondvullende theatervoorstelling die Claudia een maand lang in Het DeLaMar theater heeft gespeeld. Met als bonustrack de single "Mag ik dan bij jou".

Tracklist:

1 Ik denk dat jij het bent
2 Als jij dan maar met mij
3 Ik zie jou
4 Nederland
5 Hand op het hout
6 Niet klaar
7 Als het stil is
8 Geluk
9 Als ik kon
10 Waar het schip strand
11 Ik wil jou
12 Nu ben je weg
13 Stop de trein
Bonustrack: Mag ik dan bij jou

Koop nu

Wat ik zeker weet

Released: 2010

De cd 'Wat ik zeker weet' met alle liedjes uit de voorstelling 'Hete vrede'. Onder andere met de hit 'Mag ik dan bij jou'.

Tracks 

1. Mag ik dan bij jou 
2. Dat ik van je hou
3. Ik mis je zo graag
4. Een leven te kort
5. Jouw liedje
6. Hoeveel ik van je hou
7. Mooie middag
8. Nergens liever
9. Suzanne
10. Fire and rain

Koop nu

Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen

Released: 2009

Samen met haar vaste band levert Claudia de Breij een relaxte, stijlvolle, eigenzinnige popplaat af, vol herkenbare teksten waarin ze meer van zichzelf laat zien dan ooit. De Breij en band verlieten het theater en werkten maanden in de studio. Daar kwamen de kick en energie van het theater samen met de pracht en diepte van de liedjes.

Claudia schrijft over wat haar raakt, of dat nou ver weg is of dichtbij: van de geboorte van haar kind ("Als er nu een wedstrijd was/ een wedstrijd tussen mij en de zon/ wie het hardste stralen kon/ dan denk ik dat ik won") tot het sneuvelen van een Nederlandse soldaat in Uruzgan ("Ik hoor de hele dag jouw naam/ en denk aan wie hem jou hebben gegeven/ de krant huilt voor een dag/ en zij voor een heel leven"). 
En inmiddels is het lied waaruit de titel afkomstig is, "Zin in sleur met jou", dankzij YouTube voor veel mensen nu al het ultieme zondagochtend-liefdesliedje. Dit alles op muziek die soms doet denken aan Bløf, John Mayer, Aimee Mann, maar altijd volstrekt eigen is. Ook in die ene cover; aan de Nederlandse classic "Voor haar" is een nieuwe dimensie gegeven.

Tracks

1. Ik onthou van jou
2. Jouw liedje

3. Achterin
4. Marjolein
5. Zin in sleur met jou
6. Weet je nog
7. Angry young dutch girl in New York
8. Het verhaal van Lynndie England
9.  De natuur
10. Een van de velen 

Bonustrack: Voor haar

Claudia in Carré

Released: 2007

Na een 2 succesvolle seizoenen van het veelgeprezen derde theaterprogramma van Claudia de Breij Hallo Lieve mensen mocht Claudia na 190 voorstellingen haar tour afsluiten in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam op 21 Mei 2007.

Voor Claudia en haar muzikanten een historische avond omdat ze hier vanaf het begin van haar Carriere naartoe had gewerkt en ineens was het dan zover. In de voetsporen van haar grote helden Herman van Veen en Ramses Shaffy trad zij op in Carré !

De dubbel-CD bevat de volledige registratie van Hallo lieve Mensen plus de toegift die ze die avond gaf: Suzanne in de versie van Herman van Veen.

Koop nu

Niet alleen

Released: 2004

Niet Alleen is nadrukkelijk geen theaterregistratie. Niet Alleen is een prachtige Nederlandse popplaat, geprezen om de uitstekende teksten (van Claudia), boeiende muziek (van Sander Geboers en Rogier Wagenaar) en stijlvolle productie (van Reyn Ouwehand, producer van onder meer de laatste albums van Kane). Met medewerking van Thé Lau en Spinvis.

Op deze cd staan liedjes uit de theaterprogramma's De Wilde Frisheid en Claudia Zuigt en Hallo Lieve mensen.

Uit De Wilde Frisheid komen Saar, Als ik sterven zal, Noordzee en Nieuwbouwwijk, en uit Claudia Zuigt Niet Alleen, Geen Liedje, Gesprekken van Eb en Vloed, Utrecht en Zonde. Uit Hallo Lieve Mensen komt Broers. Koffie en Cake en Foto zijn speciaal voor deze cd geschreven.

Koop nu